Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μανιτάρια τηγανητά με αντζούγιες
Υλικά
- 400 γρ. άσπρα μανιτάρια ολόκληρα (στεγνά)
- Για το κουρκούτι:
- 2 αυγά
- 130 γρ. αλεύρι
- 2/3 της κούπας νερό (κρύο)
- 25 γρ. κόρν φλάουρ
- 1/4 κουτ. γλυκού σόδα
- Για την σάλτσα:
- 50 γρ. αντζούγιες πλυμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά κάπαρη ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά μαγιονέζα
|
|
Ετοιμασία
- Σάλτσα: Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.
- Κουρκούτι: Βάζουμε σε ένα σκεύος το νερό, χτυπάμε τα αυγά με τον σόδα, προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μας.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια λίγα-λίγα στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσουν).
- Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε ζεστά. (Αν το κουρκούτι αρχίσει να αραιώνει προσθέτουμε λίγο αλεύρι).
Σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε με τη σάλτσα.
|
|