www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι


Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι μπούτι
  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
  • 1 κουταλιά του γλυκού ντομάτα πελτέ
  • 3/4 της κούπας λάδι
  • 3 κόκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ξηρός
    -Ερυθρός ημίγλυκος

Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλέουμε και το αλατοπιπερώνουμμε.
  2. Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και όταν κάψει σοτάρουμε το κρέας.
  3. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, το μπαχάρι και 2 κούπες ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες περίπου μέχρι να φύγει το νερό.
  4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το ρύζι (πιλάφι).


Ρύζι πιλάφι
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ρύζι.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει αλατισμένο νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Καλό είναι να μήν βασιζόμαστε και πολύ στο ρολόι αλλά να δοκιμάζουμε πού και πού για να δούμε αν είναι έτοιμο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  3. Οταν γίνει το ρύζι το στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό και ξαναρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν κάψει (αν θέλουμε βάζουμε στο τηγάνι και ένα κομμάτι κεφαλοτύρι) το ρίχνουμε πάνω από το ρύζι. Ανακατεύμε λίγο για να ποτίσει όλο το ρύζι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.