Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι
Υλικά
- 2 κιλά μοσχάρι μπούτι
- 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
- 1 κουταλιά του γλυκού ντομάτα πελτέ
- 3/4 της κούπας λάδι
- 3 κόκους μπαχάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός -Ερυθρός ημίγλυκος
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλέουμε και το αλατοπιπερώνουμμε.
- Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και όταν κάψει σοτάρουμε το κρέας.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, το μπαχάρι και 2 κούπες ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες περίπου μέχρι να φύγει το νερό.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το ρύζι (πιλάφι).
Ρύζι πιλάφι
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ρύζι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει αλατισμένο νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Καλό είναι να μήν βασιζόμαστε και πολύ στο ρολόι αλλά να δοκιμάζουμε πού και πού για να δούμε αν είναι έτοιμο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Οταν γίνει το ρύζι το στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό και ξαναρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν κάψει (αν θέλουμε βάζουμε στο τηγάνι και ένα κομμάτι κεφαλοτύρι) το ρίχνουμε πάνω από το ρύζι. Ανακατεύμε λίγο για να ποτίσει όλο το ρύζι.
|
|