Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουνέλι λαγωτό
Υλικά
- Για την σκορδαλιά:
- 300 γρ. καρυδόψιχα
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο)
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι λάδι
- 1/2 ποτηράκι ξίδι
- 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για το φαγητό:
- 1 κανονικό κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 600 γρ. ώριμες ντομάτες
- 1/2 ποτήρι λάδι
- Κανέλα
- Γαρίφαλο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ημίξηρος -Ερυ8ρός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε 1/2 ποτήρι λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού, προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις περνάμε από τον τρίφτη και τις προσθέτουμε στο κρέας όταν έχει μισογίνει μαζί με την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκορδαλιά:
- Στραγγίζουμε το ψωμί, το βάζουμε στο μίξερ και ενώ το χτυπάμε προσθέτουμε σιγά-σιγά 1/2 ποτήρι λάδι.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα σκόρδα με λίγο αλάτι, ρίχνουμε τα καρύδια και λίγο-λίγο το ξύδι και τα προσθέτουμε στο μίγμα του ψωμιού.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε την σκορδαλιά στο μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι (1/2 ποτήρι), πιπέρι και όσο αλάτι ακόμα χρειάζεται και τέλος ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε.
Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο ρίχνουμε την σκορδαλιά στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις προσέχοντας να μην κολλήσει.
|
|