www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαμαλίγκα (πίτα Λαμίας)


Υλικά

  • 750 γρ. αλεύρι
  • 8 αυγά
  • 750 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο με τα χέρια μας
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε μία λεκανίτσα, το αλεύρι, το αλάτι και την μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε
  2. Χτυπάμε ελαφρά τα 6 αυγά και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι μας μίγμα μας να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός όχι πολύ αραιός.
  4. Κρατάμε λίγο από το βούτυρο και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στον χυλό, το ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσεκτικά.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τον χυλό μας, απλώνουμε από πάνω ελαφρά χτυπημένα τα άλλα 2 αυγά και το βούτυρο.
  6. Ψήνουμε στους 200°C για 45 λεπτά περίπου.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.