Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαμαλίγκα (πίτα Λαμίας)
Υλικά
- 750 γρ. αλεύρι
- 8 αυγά
- 750 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο με τα χέρια μας
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 2 κούπες γάλα
- 1 κουταλάκι αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε μία λεκανίτσα, το αλεύρι, το αλάτι και την μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε
- Χτυπάμε ελαφρά τα 6 αυγά και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι μας μίγμα μας να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός όχι πολύ αραιός.
- Κρατάμε λίγο από το βούτυρο και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στον χυλό, το ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσεκτικά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τον χυλό μας, απλώνουμε από πάνω ελαφρά χτυπημένα τα άλλα 2 αυγά και το βούτυρο.
- Ψήνουμε στους 200°C για 45 λεπτά περίπου.
|
|