www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φιλέτο γλώσσας πανέ με sauce martini


Υλικά

  • 2 φιλέτα γλώσσας
  • 20 γρ. αχιβάδες
  • 2 φύλλα ρόκας
  • 50 γρ. ζωμό ψαριού
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. martini
  • Λίγο βούτυρο
  • Λίγο αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Τοποθετούμε τα φιλέτα γλώσσας σε έναν πάγκο, τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στο καθένα ένα φύλλο ρόκας.
  2. Στην συνέχεια τυλίγουμε τα φιλέτα μαζί με την ρόκα κατά μήκος σε ένα ρολό, στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες, πανάρουμε τα ρολά μας ξεκινώντας από το αλεύρι, το αυγό και τέλος την φρυγανιά και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο τις αχιβάδες, σβήνουμε με το martini και προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού.
  4. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει μέχρι να δέσει.
  5. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα παναρισμένα ρολά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  6. Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες και τα κόβουμε στα δύο.
  7. Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε πρώτα την σάλτσα και την απλώνουμε ώστε να καλύψει όλο το πιάτο και βάζουμε πάνω τα κομμένα ρολά όρθια.
  8. Γαρνίρουμε με βραστά λαχανικά και μίγμα άγριου ρυζιού.
Τη συνταγή εμπνεύστηκε ο cheff Καμακάρης Γιώργος (τηλ 010 8311442)


Τη συνταγή συνιστά: ο Καμακάρης Γιώργος

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.