www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γάβρος πανέ


Υλικά

  • 1 κιλό γάβρος
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι (για το τηγάνισμα)



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε το γάβρο από το εντεράκι του, κόβουμε το κεφάλι του και αφαιρούμε την ραχοκοκαλιά του φροντίζοντας να μην χωρίσει το φιλέτο αλλά να μείνει ενωμένο με την ουρά του.
  2. Οπως είναι ανοιχτός ο γάβρος σαν βεντάλια τον τοποθετούμε σε στρώσεις μέσα σε ένα μπολ.
  3. Ανακατεύουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα με το αλεύρι, το πιπέρι και το νερό ώστε να γίνει ένα μάλλον παχύρρευστο κουρκούτι.
  4. Περιχύνουμε τον γάβρο με το μείγμα ανασηκώνοντας με ένα πιρούνι ελαφρά για να πάει παντού και αν υπάρχει χρόνος το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τον τηγανίσουμε σε καυτό λάδι.
  5. Φροντίζουμε κάθε φιλέτο που παίρνουμε να έχει αρκετό μείγμα πάνω του για να κάνει μία ωραία κρούστα.
Τον σερβίρουμε για ορεκτικό ή κρασομεζέ με φετάκια λεμόνι και μαϊντανό. Εχει υπέροχη εφάνιση και γεύση.
Τη συνταγή συνιστά: η Βούλα Σγουράκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.