Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γάβρος πανέ
Υλικά
- 1 κιλό γάβρος
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 4 κουταλιές της σούπας νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι (για το τηγάνισμα)
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε το γάβρο από το εντεράκι του, κόβουμε το κεφάλι του και αφαιρούμε την ραχοκοκαλιά του φροντίζοντας να μην χωρίσει το φιλέτο αλλά να μείνει ενωμένο με την ουρά του.
- Οπως είναι ανοιχτός ο γάβρος σαν βεντάλια τον τοποθετούμε σε στρώσεις μέσα σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα με το αλεύρι, το πιπέρι και το νερό ώστε να γίνει ένα μάλλον παχύρρευστο κουρκούτι.
- Περιχύνουμε τον γάβρο με το μείγμα ανασηκώνοντας με ένα πιρούνι ελαφρά για να πάει παντού και αν υπάρχει χρόνος το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τον τηγανίσουμε σε καυτό λάδι.
- Φροντίζουμε κάθε φιλέτο που παίρνουμε να έχει αρκετό μείγμα πάνω του για να κάνει μία ωραία κρούστα.
Τον σερβίρουμε για ορεκτικό ή κρασομεζέ με φετάκια λεμόνι και μαϊντανό. Εχει υπέροχη εφάνιση και γεύση.
Τη συνταγή συνιστά: η Βούλα Σγουράκη
|
|