Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαύρος σε αμπελόφυλλα
Υλικά
- 1 κιλό γαύρος
- Αμπελόφυλλα
- Μπόλικο λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τον γαύρο, τον πλένουμε, τον αλατίζουμε (ρίχνουμε την ρίγανη) και τυλίγουμε κάθε ψάρι με ένα αμπελόφυλλο.
- Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, πολύ κοντά το ένα με το άλλο, ρίχνουμε από πάνω το λεμόνι και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε τα ψάρια στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, ανεβάζουμε λίγο την φωτιά και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Είναι ένας λαχταριστός ουζο(τσιπουρο)μεζές.
|
|