www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαύρος σε αμπελόφυλλα


Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • Αμπελόφυλλα
  • Μπόλικο λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά λάδι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τον γαύρο, τον πλένουμε, τον αλατίζουμε (ρίχνουμε την ρίγανη) και τυλίγουμε κάθε ψάρι με ένα αμπελόφυλλο.
  2. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, πολύ κοντά το ένα με το άλλο, ρίχνουμε από πάνω το λεμόνι και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ψήνουμε τα ψάρια στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, ανεβάζουμε λίγο την φωτιά και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Είναι ένας λαχταριστός ουζο(τσιπουρο)μεζές.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.