Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ζυμαρόπιτα με κολοκύθια
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθακια
- 300 γρ, τυρί (πατημένο με το πιρούνι)
- 250 γρ. φυτίνη
- 1/2 κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι
- 5 αυγά
- Αλάτι
|
|
Προετοιμασία
Πλένουμε τα κολοκύθια, τα καθαρίζουμε (τα ξύνουμε), τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα βάζουμε σε μία λεκάνη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 2 ώρες περίπου (να φύγει το νερό).
|
Ετοιμασία
- Παίρνουμε τα κολοκύθια με το χέρι τα πιέζουμε να φύγουν τα νερά, τα βάζουμε σε μία λεκάνη, προσθέτουμε το τυρί, την μισή φυτίνη, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι (1/2 κουταλάκι του γλυκού), 1 ποτήρι του κρασιού νερό και δουλεύουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακιά.
- Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, ρίχνουμε την ζύμη μας, χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε πάνω από την ζύμη και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη φυτίνη λιωμένη.
- Ψήνουμε την πίτα μας για 45 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο.
Σερβίρεται χλιαρή.
|
|