Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ζυμαρόπιτα με μπακαλιάρο και κολοκύθια
Υλικά
- 1/2 κιλό μπακαλιάρο
- 1 κιλό κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 180 γρ, περίπου ρύζι
- 1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 κούπα μαύρες σταφίδες
- 1 ρόδι
- 250 γρ. περίπου αλεύρι
- Βούτυρο
- Λάδι
- 1/2 κιλό γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Προετοιμασία
Αφήνουμε τον μπακαλιάρο όλη νύχτα σε νερό για να ξαλμυρίσει.
|
Ετοιμασία
- Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα, ψιλοκόβουμε τον μπακαλιάρο σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε τα κολοκύθια, το γάλα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε, την παρμεζάνα, το ρύζι, την σταφίδα, το ρόδι , λίγο βούτυρο, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και δουλεύομε τα υλικά μας όλα μαζί
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε την ζύμη μας και ψήνουμε την πίτα μας για 45 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο.
|
|