Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μοσχαράκι νουά
Υλικά
- 2 1/2 κιλά νουά μοσχαρίσιο
- 1 1/2 κούπα λάδι
- 1/4 του κιλού κρέμα γάλακτος
- Μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Προετοιμασία
Από βραδίς πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε, το αλείφουμε από όλες τις μεριές με μουστάρδα, το βάζουμε σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.
|
Ετοιμασία
- Όταν θα αρχίσουμε το μαγείρεμα ξύνουμε την μουστάρδα από το κρέας και το βγάζουμε από το ταψάκι. Ανακατεύουμε την μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος και φυλάγουμε αυτό το μίγμα.
- Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα το νουά αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει.
- Οταν το κρέας ροδίσει από όλες τις πλευρές το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο και προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) για 2 με 2 1/2 ώρες. Κατά διαστήματα βρέχουμε το ψητό με το ζουμί του.
- 10 περίπου λεπτά πριν γίνει βγάζουμε το ταψί και περιχύνουμε το κρέας με την μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.
- Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.
|
|