www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ζύμη για καλτσόνε (2)


Υλικά

  • 6 κουταλάκια ξερή μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 1/4 κούπας ζεστό νερό
  • 3 κουταλάκια αλάτι
  • 6 κουταλιές λάδι
  • 6 κούπες
  • Γάλα



Ετοιμασία

  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό, σκεπάζουμε το μίγμα και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίχνουμε το νερό με την μαγιά, προσθέτουμε το λάδι και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με τα χέρια πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  3. Μόλις η ζύμη μας γίνει λεία και ελαστική την βάζουμε σε μία λαδωμένη λεκανίτσα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα περίπου.
  4. Βάζουμε πάλι την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ξαναζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία.
  5. Ετοιμάζουμε μια γέμιση της αρεσκείας μας φροντίζοντας μόνο να είναι απαλή αλλά σφικτή.
  6. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε έξι κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε έναν στρογγυλό δίσκο πάχους 3-4 χιλιοστών.
  7. Βάζουμε γέμιση από την μία πλευρά, διπλώνουμε την ζύμη, κλείνουμε πιέζοντας καλά τις άκρες για να κλείσουν τα καλτσόνε και κάνουμε δύο χαρακιές με ένα μαχαίρι.
  8. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αλείφουμε τα καλτσόνε με γάλα και ψήνουμε στους 220°C μέχρι να πάρουν χρώμα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.