www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ζύμη για καλτσόνε


Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. μαγιά
  • Νερό



Ετοιμασία

  1. Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.
  2. Βάζουμε σε μία λεκανίτσα το αλεύρι, κάνουμε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίχνουμε το νερό με την μαγιά και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία (προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται).
  3. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα περίπου.
  4. Ετοιμάζουμε μια γέμιση της αρεσκείας μας φροντίζοντας μόνο να είναι απαλή αλλά σφικτή.
  5. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε έξι κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε έναν στρογγυλό δίσκο πάχους 3-4 χιλιοστών.
  6. Βάζουμε γέμιση από την μία πλευρά, διπλώνουμε την ζύμη και κλείνουμε πιέζοντας καλά τις άκρες για να κλείσουν τα καλτσόνε.
  7. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αλείφουμε τα καλτσόνε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να πάρουν χρώμα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.