www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κυπριακό ρόστο


Υλικά

  • 2 κιλά κρέας χοιρινό
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Χυμό 2 λεμονιών
  • Λίγη κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός Ημίξηρος

Ετοιμασία

  1. Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με την κανέλα, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά.
  2. Μόλις πιει το νερό που θα βγάλει, δυναμώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, σωτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές και σβήνουμε με το λεμόνι και το κρασί.
  3. Σκεπάζουμε το φαγητό και μετά από 15 λεπτά περίπου ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά, ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
  4. Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες και όταν το κρέας μας είναι έτοιμο ρίχνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα για μερικά λεπτά.
  5. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και γαρνίρουμε με τις πατάτες.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.