Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κυπριακό ρόστο
Υλικά
- 2 κιλά κρέας χοιρινό
- 1/2 κιλό πατάτες
- 1/2 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
- 2 κουταλιές βούτυρο
- Χυμό 2 λεμονιών
- Λίγη κανέλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός Ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με την κανέλα, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά.
- Μόλις πιει το νερό που θα βγάλει, δυναμώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, σωτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές και σβήνουμε με το λεμόνι και το κρασί.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και μετά από 15 λεπτά περίπου ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά, ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
- Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες και όταν το κρέας μας είναι έτοιμο ρίχνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα για μερικά λεπτά.
- Κόβουμε το κρέας σε φέτες και γαρνίρουμε με τις πατάτες.
|
|