www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κουκιά με κουκουνάρι και σάλτσα βασιλικού


Υλικά

  • 700 γρ. κουκιά φρέσκα και καθαρισμένα
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 25 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/3 της κούπας περίπου λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τα κουκιά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν (20 λεπτά περίπου).
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το μισό κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το υπόλοιπο κουκουνάρι.
  5. Οταν βράσουν τα κουκιά, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα βασιλικού και μαϊντανού και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι.
Παραλείποντας την παρμεζάνα και υποκαθιστώντας το βούτυρο έχουμε ένα νηστίσιμο και vegetarian πιάτο.
Παρεμπιπτόντως να υπενθυμίσουμε ότι τα κουκιά μπορούν να προκαλέσουν αιμόλυση σε προδιατεθειμένα άτομα (με έλλειψη του ενζύμου G-6-PD).

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.