Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό κρασάτο Κύπρου (αφέλια)
Υλικά
- 1 κιλό μπούτι χοιρινό
- 4 ποτήρια μαυροδάφνη
- 1 κούπα λάδι
- 1 κιλό πατάτες (μικρές στρογγυλές)
- Φύλλα δάφνης
- Κόλιαντρο σε σπόρους
- Αλάτι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός Ημίξηρος -Ερυθρός Ξηρός
|
|
Προετοιμασία
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια, τα χτυπάμε λίγο να πλατύνουν και το βάζουμε σε μία λεκάνη.
Προσθέτουμε το κρασί (τη μαυροδάφνη) και τον κόλιαντρο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλη νύχτα.
|
Ετοιμασία
- Βγάζουμε το κρέας από το κρασί και βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας και στην συνέχεια ροδίζουμε και τις πατάτες.
- Βάζουμε τις πατάτες και το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε όσο κρασί έμεινε, την δάφνη και αλάτι και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
|
|