Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τυρόπιτα
Υλικά
- 1 1/4 κιλό τυρί τριμμένο
- 1/2 κιλό φύλλα
- 2 μπουκάλια γάλα
- 8 αυγά
- 1/2 κούπα σιμιγδάλι
- 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο (κρατάμε λίγο για τα φύλλα), αλάτι, πιπέρι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τα προσθέτουμε στην γέμιση και ρίχνουμε το τυρί και τον άνηθο.
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα (τα βουτυρώνουμε μεταξύ τους), ρίχνουμε την γέμιση την απλώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη παντού, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα, χαράζουμε την πίτα μας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μόλις ψηθεί την σκεπάζουμε με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
|
|