www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τυρόπιτα


Υλικά

  • 1 1/4 κιλό τυρί τριμμένο
  • 1/2 κιλό φύλλα
  • 2 μπουκάλια γάλα
  • 8 αυγά
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι
  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο (κρατάμε λίγο για τα φύλλα), αλάτι, πιπέρι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  3. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τα προσθέτουμε στην γέμιση και ρίχνουμε το τυρί και τον άνηθο.
  4. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα (τα βουτυρώνουμε μεταξύ τους), ρίχνουμε την γέμιση την απλώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη παντού, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα, χαράζουμε την πίτα μας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Μόλις ψηθεί την σκεπάζουμε με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (12)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.