Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μακαρονόπιτα
Υλικά
- 1/2 πακέτο μακαρόνια σέλινο
- 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 κούπα φέτα τριμμένη
- 10 φέτες μπέικον
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 2 αυγά
- Μοσχοκάρυδο
- Λίγο λάδι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το περνάμε από το τηγάνι.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια άβραστα σε ένα μεγάλο λαδωμένο πυρέξ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψεκάζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό για να φουσκώσει ομοιόμορφα το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου
Τα μακαρόνια "σέλινο" δεν είναι παρά μακαρόνια συγκεκριμένου μεγέθους (χοντρά και μικρού μήκους, μακρύτερα από τα κοφτά) που χρησιμοποιούνται π.χ. σε σουφλέ.
Τη συνταγή συνιστά: η Popelix
|
|