www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ομελέτα με ζαμπόν και μανιτάρια


Υλικά

  • 6 αυγά
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 50 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα τυριά τριμμένα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε τα μανιτάρια ΣΚΕΤΑ στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βγάλουν το νερό τους και μόλις δούμε οτι αρχίζουν να μαραζώνουν βάζουμε το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε στην συνέχεια το ζαμπόν και μόλις κλείσουμε το μάτι προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
  3. Ετοιμάζουμε την ομελέτα.
  4. Βάζουμε τα υλικά στην μισή επιφάνεια της ομελέτας και διπλώνουμε.
Λίγα λόγια για τις ομελέτες
Οι ομελέτα -κατά τη γνώμη τού γράφοντος- έχει δύο βασικές φιλοσοφίες παρασκευής:

Η ομελέτα πίτα
Αφού χτυπήσουμε τα αυγά με τα πιπέρια, αλάτια ρίγανες και ότι άλλο μας υπαγορεύει η φαντασία και το γούστο μας τα ρίχνούμε στο τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να δέσει σαν πίτα. Κάποτε θα χρειαστεί γύρισμα. Οι μάστορες ξέρουν να τινάζουν το τηγάνι, η ομελέτα κα διαγράφει μισή τέλεια τούμπα στον αέρα και να προστηγανώνεται με την άψητη πλευρά της. Οι μάστορες αυτοί ως επί το πλείστον μέχρι να αποκτήσουν τον τίτλο έχουν δαπανήσει τόσες ώρες σφουγγαρίζοντας ή καθαρίζοντας χαλιά όσες και τηγανίζοντας. Μια λιγότερο θεαματική αλλά ασφαλέστερη μέθοδος είναι να πάρουμε ένα πλατύ σκεύος (πιάτο, δεύτερο τηγάνι π.χ.) να αναποδογυρίσουμε το τηγάνι με την ομελέτα ώστε η άψητη πλευρά να ακουμπά στον πάτο τού σκεύους και μετά να αφήσουμε την ομελέτα να γλυστρήσει ξανά μέσα στο τηγάνι με την άψητη πλευρά της από κάτω. Σχετικά με τη γέμιση της ομελέτας υπάρχουν δύο... ρεύματα αυτής τής φιλοσοφικής αντίληψης:
  1. Η γέμιση να τηγανίζεται μαζί με την ομελέτα και να γίνονται ένα σώμα, μια ψυχή.
  2. Η γέμιση να ετοιμάζεται ξεχωριστά και να τυλίγεται μετά με την ομελέτα, σαν κρέπα.

Η ομελέτα τρίμματα
Κατά το τηγάνισμα ανακατεύουμε την ομελέτα συνεχώς ώστε να γίνει μικρά σβωλάκια. Η γέμιση φυσικά εδώ τηγανίζεται πάντα μαζί της.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.