Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τραχανόπιτα
Υλικά
- 1 ποτήρι τραχανά (γλυκό)
- 3 ποτήρια νερό
- 9 αυγά
- 1 ποτήρι λάδι
- 1/2 κιλό τυρί
- Πιπέρι
- 3/4 φύλλα για πίτα
- Βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
- 1/2 φλιτζανάκι λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε τον τραχανά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τον αφήνουμε να φουσκώσει.
- Πατάμε το τυρί με το πιρούνι και μόλις κρυώσει λίγο ο τραχανάς το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι και λίγο πιπέρι.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο, βάζουμε λίγη γέμιση και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο φύλλο-γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Χτυπάμε σε ένα πιάτο τον κρόκο με το λάδι και αλείφουμε την πίτα μας.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο την πίτα μέχρι να ροδίσει και μόλις γίνει την σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
|
|