Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τυρόπιτα στριφτή
Υλικά
- 9 φύλλα μπακλαβά
- 1/2 κιλό τυρί
- 1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας
- 1 ποτήρι γάλα
- 6 αυγά
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πατάμε το τυρί με ένα πιρούνι και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας.
- Λαδώνουμε τρία φύλλα, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, βάζουμε μέσα το 1/3 της γέμισης, τα τυλίγουμε σε ρολό (τσακίζουμε τις άκρες για να μην βγει η γέμιση) και βάζουμε το ρολό μας σε λαδωμένο ταψί.
- Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα άλλα δύο ρολά.
- Αλείφουμε την πίτα με τον κρόκο ενός αυγού, ραντίζουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200°C) για 25 με 30 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε.
|
|