Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ξινόχοντρος
Υλικά
- 3 λίτρα φρέσκο γάλα
- 1 κιλό σιτάρι
- 3 κουταλάκια αλάτι
|
|
Προετοιμασία
Αφήνουμε το γάλα τρεις μέρες εκτός ψυγείου να ξινίσει.
|
Ετοιμασία
- Αλέθουμε το σιτάρι ώστε να σπάσει αλλά να μην γίνει αλεύρι.
- Βράζουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα το αλάτι και το αλεσμένο σιτάρι και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να ψηθεί.
- Αφού κρυώσει παίρνουμε με ένα κουτάλι κουταλιές από το μίγμα και το απλώνουμε σε αλευρωμένη λαμαρίνα ή σε καθαρές πετσέτες.
- Ο ξινόχοντρος είναι έτοιμος αλλά πρέπει να ξεραθεί για να διατηρηθεί αρκετό καιρό.
- Βγάζουμε την λαμαρίνα ή τις πετσέτες στον ήλιο μέχρι να ξεραθεί καλά, αναποδογυρίζοντας κάθε μέρα όλα τα κομμάτια.
- Τον αποθηκεύουμε σε καθαρά βαμβακερά σακούλια.
Η συνταγή είναι παρμένη από το βιβλίο Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα των Μαρία και Νίκου Ψιλάκη.
|
|