www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ξινόχοντρος


Υλικά

  • 3 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 κιλό σιτάρι
  • 3 κουταλάκια αλάτι



Προετοιμασία

Αφήνουμε το γάλα τρεις μέρες εκτός ψυγείου να ξινίσει.

Ετοιμασία

  1. Αλέθουμε το σιτάρι ώστε να σπάσει αλλά να μην γίνει αλεύρι.
  2. Βράζουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα το αλάτι και το αλεσμένο σιτάρι και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να ψηθεί.
  3. Αφού κρυώσει παίρνουμε με ένα κουτάλι κουταλιές από το μίγμα και το απλώνουμε σε αλευρωμένη λαμαρίνα ή σε καθαρές πετσέτες.
  4. Ο ξινόχοντρος είναι έτοιμος αλλά πρέπει να ξεραθεί για να διατηρηθεί αρκετό καιρό.
  5. Βγάζουμε την λαμαρίνα ή τις πετσέτες στον ήλιο μέχρι να ξεραθεί καλά, αναποδογυρίζοντας κάθε μέρα όλα τα κομμάτια.
  6. Τον αποθηκεύουμε σε καθαρά βαμβακερά σακούλια.
Η συνταγή είναι παρμένη από το βιβλίο Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα των Μαρία και Νίκου Ψιλάκη.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.