Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: andycook 16 / 1 / 2003
Επειδή οι ανατολίτες δεν χρησιμοποιούν ελαιόλαδο δεν σημαίνει
ότι δεν θα το χρησιμοποιούμε και εμείς.
Είναι πιο υγειινό, αντέχει πιο πολύ στις υψηλές θερμοκρασίες -
παρά τις περί του αντιθέτου διαδόσεις- και αν σας φαίνεται βαρύ
για κάποια συνταγή, υπάρχουν και ελαφριά ελαιόλαδα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: scientist 3 / 5 / 2007
Συμφωνώ απόλυτα ότι το ελαιόλαδο είναι το καλύτερο λάδι και
μάλιστα είναι και πιο οικονομικό, εάν λάβουμε υπόψιν μας ότι
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι μέχρι και 15 φορές!
(είμαι τεχνολόγος τροφίμων, ξέρω από λάδια, τα`χω σπουδάσει)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ξ§Ο�Ο�Ξ―Ο� ΞΈΞΞΌΞ±
Από: Lamprini 4 / 5 / 2007
Τι εννοεις να χρησιμοποιήσουμε 15 φορες ?? Να τηγανισουμε στο
ιδιο λάδι 15 φορες??
Αυτο μαλλον που εχεις σπουδάσει και ξέρεις φυσικα , ειναι οτι το
λαδι ελιάς αντέχει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε αντίθεση με
αλλα έλαια.
Αν τηγανισεις σε λαδι 15 φορες μετα ουτε για σαπούνι δεν κανει το
λαδι αυτο οχι για να το φας . Μην λες τετοια τα βλεπουν και κακοι
εστιατορες και τριβουν τα χερια μετα που εχουν και την εγκριση
των ειδικων .
Φυσικα δεν τηγανιζουμε ποτε με αγουρελαιο ή λαδι απο χοντροελιες
γιατι τζαμπα παει το λαδάκι και πικρίζει και το φαγητό . Υπάρχουν
λαδια απο λεπτο καρπο ελιας και μάλιστα "τα δευτερα" οπως
λεγονται , οχι σε ποιοτητα , αλλα αυτα που βγαινουν απο το
δευτερο μαζεμα της ελιας . Ειναι ελαφρια και πιο "αραια" σε
πυκνοτητα κατάλληλα για τηγάνισμα .
Δεν χωράει φυσικα συζήτηση η γευση και η ποιότηα του βιολογικού
λαδιού και η γευση του λαδιου με θανατηφόρα δηλητήρια .
Εγω ειδική δεν ειμαι , αλλα εχουμε 100 ριζες ελιες στο χωριο
..μετράει?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ξ§Ο?Ο?Ξ―Ο? ΞΈΞΞΌΞ±
Από: tatiana 4 / 5 / 2007
Αυτό που εγώ έχω διαβάσει σε φυλλάδια για την υγιεινοτερη
επιλογή λαδιού είναι ότι το ελαιόλαδο μπορείς να το
χρησιμοποιήσεις μέχρι και έξι φορές για τηγάνισμα χωρις να
αλοιωθεί η σύστασή του (χωρίς τοξίνες δηλαδή)αρκεί να μην
ξεπεράσει η θερμοκρασία τηγανίσματος τους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πάντοτε όμως πρέπει να φιλτράρεται μετά από κάθε τηγάνισμα. Εγώ
συνήθως το χρησιμοποιώ τόσες φορές για τηγάνι και δεν έχει πικρή
ή άσχημη γεύση ποτέ. Φυσικά είναι πολύ καλής ποιότητας μιας και
είναι παραγωγής μας (μεσσηνιακό).
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|