www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κοτόπουλο nuggets


Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 κούπες καλαμποκέλαιο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1/3 της κούπας νερό
  • 1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλιά σουσάμι
  • 1 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • Λίγο πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με το νερό, προσθέτουμε το αλεύρι, το σουσάμι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι τα αυλικά μας να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το καλαμποκέλαιο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου για 4-5 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν) αφού πρώτα τα βουτήξουμε στον χυλό.
  4. Μόλις γίνουν τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
  5. Καλό θα είναι να τηγανίζουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου για να μην καούν
Είναι μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή που αρέσει πολύ στα παιδιά όπως μας λέει ο ανώνυμος εισηγητής.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: andycook  16 / 1 / 2003
    Επειδή οι ανατολίτες δεν χρησιμοποιούν ελαιόλαδο δεν σημαίνει 
    ότι δεν θα το χρησιμοποιούμε και εμείς. 
    Είναι πιο υγειινό, αντέχει πιο πολύ στις υψηλές θερμοκρασίες -
    παρά τις περί του αντιθέτου διαδόσεις- και αν σας φαίνεται βαρύ 
    για κάποια συνταγή, υπάρχουν και ελαφριά ελαιόλαδα. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: scientist  3 / 5 / 2007
      Συμφωνώ απόλυτα ότι το ελαιόλαδο είναι το καλύτερο λάδι και μάλιστα είναι και πιο οικονομικό, εάν λάβουμε υπόψιν μας ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι μέχρι και 15 φορές! (είμαι τεχνολόγος τροφίμων, ξέρω από λάδια, τα`χω σπουδάσει)
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Ξ§Ο�Ο�Ξ―Ο� ΞΈΞ­ΞΌΞ±
        Από: Lamprini  4 / 5 / 2007
        Τι εννοεις να χρησιμοποιήσουμε 15 φορες ?? Να τηγανισουμε στο
        ιδιο λάδι 15 φορες?? 
        Αυτο μαλλον που εχεις σπουδάσει και ξέρεις φυσικα , ειναι οτι το
        λαδι ελιάς  αντέχει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε αντίθεση με
        αλλα έλαια. 
        Αν τηγανισεις σε λαδι 15 φορες μετα ουτε για σαπούνι δεν κανει το
        λαδι αυτο οχι για να το φας . Μην λες τετοια τα βλεπουν και κακοι
        εστιατορες και τριβουν τα χερια μετα που εχουν και την εγκριση
        των ειδικων . 
        Φυσικα δεν τηγανιζουμε ποτε με αγουρελαιο ή λαδι απο χοντροελιες
        γιατι τζαμπα παει το λαδάκι και πικρίζει και το φαγητό . Υπάρχουν
        λαδια απο λεπτο καρπο ελιας και μάλιστα "τα δευτερα" οπως
        λεγονται , οχι σε ποιοτητα , αλλα αυτα που βγαινουν απο το
        δευτερο μαζεμα της ελιας . Ειναι ελαφρια και πιο "αραια" σε
        πυκνοτητα κατάλληλα για τηγάνισμα . 
        Δεν χωράει φυσικα συζήτηση  η γευση και η ποιότηα του βιολογικού
        λαδιού και η γευση του λαδιου με θανατηφόρα δηλητήρια .   
        Εγω ειδική δεν ειμαι  , αλλα εχουμε 100 ριζες ελιες στο χωριο
        ..μετράει? 

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Ξ§Ο?Ο?Ξ―Ο? ΞΈΞ­ΞΌΞ±
          Από: tatiana  4 / 5 / 2007
          Αυτό που εγώ έχω διαβάσει σε φυλλάδια για την υγιεινοτερη επιλογή λαδιού είναι ότι το ελαιόλαδο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέχρι και έξι φορές για τηγάνισμα χωρις να αλοιωθεί η σύστασή του (χωρίς τοξίνες δηλαδή)αρκεί να μην ξεπεράσει η θερμοκρασία τηγανίσματος τους 180 βαθμούς Κελσίου. Πάντοτε όμως πρέπει να φιλτράρεται μετά από κάθε τηγάνισμα. Εγώ συνήθως το χρησιμοποιώ τόσες φορές για τηγάνι και δεν έχει πικρή ή άσχημη γεύση ποτέ. Φυσικά είναι πολύ καλής ποιότητας μιας και είναι παραγωγής μας (μεσσηνιακό).
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.