www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σουφλέ με τυρί ζαμπόν και μπέικον


Υλικά

  • 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τόστ
  • 3 κουτιά κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. μπέικον
  • 150 γρ. ζαμπόν
  • Διάφορα τυριά σε φέτες
  • Βούτυρο γάλακτος



Ετοιμασία

  1. Αλείφουμε με το βούτυρο ένα βαθύ πυρέξ.
  2. Κόβουμε τα σκληρά μέρη του ψωμιού, βάζουμε μια στρώση στο ταψί και ραντίζουμε με την κρέμα γάλακτος.
  3. Από πάνω βάζουμε μια στρώση ζαμπόν, τυρί και μπέικον και πάλι ψωμί.
  4. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  5. Στο τέλος καλύπτουμε με κρέμα γάλακτος, βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο (για να τραβήξει το ψωμί).
  6. Ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε.

Τη συνταγή συνιστά: ο Χρήστος Ελευθερίου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ΓΙΟΛΑΝΤΑ   7 / 11 / 2003
    OΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΨΩΜΙ Η ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΗ...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Αθηνά   4 / 2 / 2004
      ασε μια δωση τυρια για το τελος για να παρει ωραιο χρωμα το σουφλε στο ψησιμο.γινεται φανταστικο και τρωγεται παντα ζεστο...μμμμ
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Αθηνά   4 / 2 / 2004
      ασε μια δωση τυρια για το τελος για να παρει ωραιο χρωμα το 
      σουφλε στο ψησιμο.γινεται φανταστικο και τρωγεται παντα 
      ζεστο...μμμμ

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: εμείς βάζουμε αυγό
    Από: Κάλλη   4 / 2 / 2004
    Αγαπημένη και πανεύκολη λύση εναλλακτική του στεγνού τοστ. Μόνο 
    που εμείς στην οικογένειά μου φτιάχνουμε τις 2-3 στρώσεις με 
    βουτυρωμένο ψωμί και ενδιάμεσα τυρί και ζαμπόν και στο τέλος 
    περιχύνουμε με αυγό και γάλα. Αλατίζουμε, αφήνουμε να ποτίσει 
    λίγο και ψήνουμε, γίνεται δηλαδή κάτι σαν αυγόφετες φούρνου. 
    Επίσης αν το ψωμί είναι πολύ φρέσκο, ιδίως την τελευταία φέτα 
    την ψήνουμε ελάχιστα στην φρυγανιέρα, για να γίνει πιο τραγανή 
    η επιφάνεια του σουφλεδός. Χμμμ κι έλεγα τι να φτιάξω σήμερα....

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σουφλέ
    Από: Όλυ   4 / 2 / 2004
    Καταπληκτική συνταγή ,την έφτιαχνα πολύ συχνά παλιότερα .Έβαζα όμως αντί για κρέμα γάλα και αυγά χτυπημένα ,νομίζω γίνεται πιο ελαφριά.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: soufle?
    Από: elsa  24 / 6 / 2004
    auto soufle den ine
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: soufle?
      Από: Τίνα Σταύρου  24 / 6 / 2004
      Ελσάκι, άμα συνταξιοδοτηθώ, θες να πάρεις τη θέση μου και να 
      γίνεις γκρινιάρα στη θέση της γκρινιάρας?
      
      Να αγιάσει το στόμα σου.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κρέμα
    Από: αρκα  15 / 11 / 2004
    Ερώτηση στους σχετικούς του θέματος.΄Οταν λέμε 3 κουτιά κρέμα γάλακτος ποιάς ποσότητας εννοούμε? Των 250 ml, των 500 ml ? Ευχαριστώ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
    Από: ΣΟΦΙΑ  25 / 7 / 2006
    ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ 1Lt ΓΑΛΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΩΣΤΕΙΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ 2). ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΡΑΤΑΜΑΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΑΥΓΟ. ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΕ. ΜΕ ΕΝΑ ΠΗΡΟΥΝΙ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΠΕ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.