Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπουρέκι της Αννας
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 6 λωρίδες μπέικον
- 10 λεπτές φέτες ζαμπόν
- 2 κούπες διάφορα τριμμένα τυριά
- 1 κούπα γάλα
- 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αυγά
- Σουσάμι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι μέχρι να δέσει ελαφρά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ρίχνουμε τα τυριά και αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει.
- Απλώνουμε την σφολιάτα, στρώνουμε τις μισές φέτες ζαμπόν καλύπτοντας τα 2/3 της επιφάνειας της ζύμης κατά μήκος της μακριάς πλευράς και αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. δεξιά και αριστερά.
- Βάζουμε τις φέτες του μπέικον πάνω από το ζαμπόν, απλώνουμε από πάνω το μίγμα των τυριών και καλύπτομε με το υπόλοιπο ζαμπόν.
- Διπλώνουμε λίγο τις πλευρές δεξιά και αριστερά για να μην φύγει η γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε με την διπλωμένη άκρη προς τα κάτω σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (χωρίς σχέδια) ώστε να σχηματιστεί ένα πέταλο γύρω από τον λαιμό της φόρμας.
- Αλείφουμε το μπουρέκι με γάλα, το πασπαλίζουμε με σουσάμι (τώρα αν θέλουμε μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη) και το ψήνουμε στους 175°C για 35 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε όσο το μπουρέκι μας είναι ακόμα ζεστό.
|
|