www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπουρέκι της Αννας


Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 6 λωρίδες μπέικον
  • 10 λεπτές φέτες ζαμπόν
  • 2 κούπες διάφορα τριμμένα τυριά
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά
  • Σουσάμι



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι μέχρι να δέσει ελαφρά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ρίχνουμε τα τυριά και αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει.
  2. Απλώνουμε την σφολιάτα, στρώνουμε τις μισές φέτες ζαμπόν καλύπτοντας τα 2/3 της επιφάνειας της ζύμης κατά μήκος της μακριάς πλευράς και αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. δεξιά και αριστερά.
  3. Βάζουμε τις φέτες του μπέικον πάνω από το ζαμπόν, απλώνουμε από πάνω το μίγμα των τυριών και καλύπτομε με το υπόλοιπο ζαμπόν.
  4. Διπλώνουμε λίγο τις πλευρές δεξιά και αριστερά για να μην φύγει η γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε με την διπλωμένη άκρη προς τα κάτω σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (χωρίς σχέδια) ώστε να σχηματιστεί ένα πέταλο γύρω από τον λαιμό της φόρμας.
  5. Αλείφουμε το μπουρέκι με γάλα, το πασπαλίζουμε με σουσάμι (τώρα αν θέλουμε μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη) και το ψήνουμε στους 175°C για 35 λεπτά περίπου.
  6. Σερβίρουμε όσο το μπουρέκι μας είναι ακόμα ζεστό.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.