www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κολοκυθάκια γεμιστά με μελιτζάνες


Υλικά

  • 8 κολοκυθάκια (αν βρείτε και με τα λουλούδια τους)
  • 1 στρογγυλή μελιτζάνα
  • 2 ντομάτες
  • 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλιά παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα ζωμό κρέατος
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες.
  2. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε στην μέση (και τα λουλούδια αν υπάρχουν), αφαιρούμε αρκετό από το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε.
  3. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις ψιλοκόβουμε.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μερικές κουταλιές λάδι, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες, τα ψιλοκομμένα κολοκύθια, τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
  5. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε τα λαχανικά μας να βράσουν για λίγη ώρα (μέχρι να λιώσουν σχεδόν)ανακατεύοντας μερικές φορές.
  6. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την φρυγανιά και ανακατεύουμε.
  7. Γεμίζουμε με το μίγμα τα κολοκυθάκια (και τα λουλούδια), τα βάζουμε σε ένα ταψί, τοποθετούμε λωρίδες ντομάτας πάνω σε κάθε κολοκυθάκι, τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου βρέχοντάς τα με τον ζωμό κρέατος μερικές φορές.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.