Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουνουπίδι στο φούρνο της Ευαγγελίας
Υλικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 200 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- 1 μικρή κονσέρβα zwan
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
- Λάδι
- Αλάτι
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Κόβουμε το zwan σε κύβους, το ανακατεύουμε με το κουνουπίδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ετοιμάζουμε μπεσαμέλ ως εξής: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και λιώνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα αραιωμένο σε νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, το μισό περίπου τυρί και το μοσχοκάρυδο.
- Μόλις η μπεσαμέλ είναι έτοιμη την προσθέτουμε στο κουνουπίδι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια,
Τη συνταγή συνιστά: η Ευαγγελία
|
|