www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλοπούλα με μέλι


Υλικά

  • 4 φιλέτα γαλοπούλας
  • 1/2 κούπα σόγια σοε
  • 1 κουταλιά ούστερ σος
  • Λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 1-1 1/2 κουταλιά μέλι
  • Λίγο πιπερόριζα τριμμένη
  • Σουσάμι για γαρνίρισμα
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα



Προετοιμασία

Ανακατεύουμε την σόγια σος, την ούστερ σος, το σκόρδο, και την πιπερόριζα σε ένα σκεύος και βάζουμε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου.

Ετοιμασία

  1. Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε ελάχιστο λάδι, γυρίζοντάς τα τακτικά.
  2. Οταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνουμε με το μέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμη (μέχρι να πήξουν τα υγρά του φαγητού).
  3. Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή έχει ενθουσιάσει ακόμη και αυτούς που δεν αγαπούν τις εξωτικές γεύσεις όπως μας λέει η Κάλλη που έχει εμπνευστεί και την συνταγή.
Μας προτείνει ακόμη ότι αν θέλουμε να σερβίρουμε το φαγητό μας σαν μεζέ μπορούμε να κόψουμε το φιλέτο σε λωρίδες.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Λιάνα  29 / 9 / 2004
    Δηλαδή αν αντι για γαλοπούλα το κανώ με κοτόπουλο, δεν πετυχαίνει;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Κάλλη  29 / 9 / 2004
      Εγώ το έχω κάνει με χοιρινό και με γαλοπούλα. Το κοτόπουλο δεν το
      συμπαθώ και τόσο πολύ, οπότε δε μπορώ να σου πω αν ταίριαξε. 
      
      Τώρα που βλέπω τη συνταγή, κάποιο λάθος υπάρχει, μισή κούπα σόγια
      σώς είναι πάρα πολύ, οπότε αν την κάνετε ποτέ βάλτε 3-4 κουταλιές
      μόνο.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Γαλοπούλα με μέλι
    Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ.  1 / 4 / 2005
    Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο ! Τη μαρινάρα της γαλοπούλας την πετάω ; Δεν τη βάζω μέσα στο τηγάνι ;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: γαλοπούλα με μέλι
    Από: Χρυσαυγή  1 / 4 / 2005
    Κάλλη, καλό μήνα!
    Αν μας βλέπεις έχω κι εγώ μια απορία.
    
    Κατ΄αρχήν θα ήθελα κι εγώ απάντηση εάν τη μαρινάτα την βάζουμε 
    στο τηγάνι. Ξέρω ότι δεν λές κάτι τέτοιο στην συνταγή σου, αλλά 
    ίσως ταίριαζε. Θα ψηνόταν και το φαγητό καλύτερα εάν είχε 
    περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του μέχρι να πιεί όλα τα υγρά και 
    θα έμενε και σαλτσούλα για γαρνίρισμα από πάνω.
    
    Και η δικιά μου απορία τώρα.
    Με τι το συνοδεύεις το πιάτο?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: γαλοπούλα με μέλι
      Από: Κάλλη  1 / 4 / 2005
      Καλημέρα, καλό σας μήνα
      Σημειώνω ότι η σόγια σως της συνταγής είναι πολλή σε ποσότητα 
      για να χρησιμοποιηθεί μετά στο φαγητό. Επίσης σημειώνω ότι όταν 
      γράφω κούπα εννοώ το φλυτζάνι του τσαγιού. 
      
      Αν θέλετε να αξιοποιήσετε τη μαρινάτα, τότε ελλατώστε κατά πολύ 
      τη σόγια σως (3 κουταλιές ίσως). Το φαγητό αυτό δε βγάζει 
      ζουμάκι και δε χρειάζεται κιόλας για να μαγειρευτεί καλύτερα, 
      γιατί ψήνεται σε στυλ στιρ φράι (με δυνατή φωτιά) και άλλωστε η 
      γαλοπούλα ψήνεται πολύ εύκολα, ιδίως όταν είναι σε μπουκίτσες.
      Ιδανική συνοδεία νομίζω ότι είναι το μπασμάτι.
      Καλή επιτυχία

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: galopoyla me meli
    Από: marios  2 / 9 / 2006
    pragamati akougete wraia, omws to rizi gia sunodeutiko den exei ginei poli klasiko?? exeis kamia alli idea??
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.