Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μακαρονάκι κοφτό με ζαμπόν και τυρί
Υλικά
- 500 γρ. κοφτά μακαρόνια
- 200 γρ. ζαμπόν
- 1/2 κούπα λάδι
- 100 γρ. τυρί ρεγγάτο
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο αλατισμένο νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
- Εν τω μεταξύ κόβουμε το ζαμπόν σε μικρούς κύβους και τρίβουμε το τυρί.
- Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε το λάδι.
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια, προσθέτουμε το ζαμπόν και το μισό τυρί και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, τα πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε το φαγητό μας για 5 λεπτά στους 200°C (καλύτερα στον αέρα)
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρίνα από Κόρινθο
|
|