Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σπανάκι σε ρολό σφολιάτας της Ερικας
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3-4 δέσμες σπανάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Λίγα μανιταράκια ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- 6-8 φέτες τυρί Valyo
- Λίγο λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και το κόβουμε το σπανάκι, το ρίχνουμε σε μία λεκάνη με ζεστό νερό μέχρι να μαράνει και το στραγγίζουμε.
- Τσιγαρίζουμε με το λάδι το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.
- Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας σε ένα ταψί και στρώνουμε την επιφάνεια του με τις φέτες του τυριού.
- Μόλις η γέμισή μας κρυώσει την βάζουμε στην άκρη της σφολιάτας (κατά μήκος) και τυλίγουμε σε ρολό.
- Αλείφουμε το ρολό μας με το αυγό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Τη συνταγή συνιστά: η Erika Paschali
|
|