Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παλαμίδα τηγανητή
Υλικά
- Μία παλαμίδα 1 1/2 κιλό περίπου
- 2 κουταλιές λάδι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 ποτηράκι ξύδι
- Ρίγανη
- Δενδρολίβανο
- Χυμό λεμονιού
- Αλεύρι
- Λάδι για τηγάνισμα
|
|
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε το ψάρι και το κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε τις φέτες σε ένα σκεύος, τις αλατίζουμε και τις βρέχουμε με το ξύδι
Ανακατεύουμε τον μαϊντανό, το δενδρολίβανο και το σκόρδο και το ρίχνουμε πάνω στις φέτες.
Τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι, πασπαλίζουμε με την ρίγανη και βάζουμε το σκεύος για 6 ώρες περίπου στο ψυγείο.
|
Ετοιμασία
- Κάνουμε ένα πηχτό κουρκούτι με νερό και αλεύρι.
- Βουτάμε τις φέτες (μαζί με τα μυρωδικά) και τις τηγανίζουμε.
- Οταν τηγανιστούν όλες οι φέτες τις βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω λάδι από το τηγάνι και χυμό λεμονιού.
- Σερβίρονται ζεστές με σαλάτα.
|
|