www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον


Υλικά

  • 1/2 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά κόρν φλάουρ
  • 2/3 της κούπας γάλα
  • 50 γρ. γραβιέρα
  • 5 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένο σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
  • 50 γρ. ψίχουλα ψωμιού



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τα λαχανάκι σε ελαφρά αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα κομμάτια του μπέικον μέχρι να ροδίσουν.
  3. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κόρν φλάουρ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα.
  4. Αφήνουμε την κρέμα μας να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς και όταν πήξει προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  5. Βάζουμε σε μία πιατέλα τα λαχανάκι, από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του μπέικον και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
  6. Στο τηγανάκι που κάναμε το μπέικον, σοτάρουμε το σκόρδο και τα ψίχουλα του ψωμιού για μερικά λεπτά και μόλις ξεροψηθούν τα ρίχνουμε πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.