www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Στρούντελ λαχανικών


Υλικά

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 κομμάτι πιπερόριζα 92,5 εκ. περίπου) τριμμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φύτρες σόγιας
  • 130 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 μίσχους σέλινου ψιλοκομμένους
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά σόγια σος
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά σουσάμι
  • Λίγο αλάτι (αν χρειάζεται)
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε την πιπερόριζα, το καρότο, το σέλινο, τα μανιτάρια, τις φύτρες και την πιπεριά για μερικά λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, και το σουσάμι, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμη, τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε τα υλικά μας να κρυώσουν.
  3. Εν τω μεταξύ κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες 8 εκ. ( 25 εκ. περίπου, και για κάθε στρούντελ χρησιμοποιούμε τρία φύλλα αλειμμένα μεταξύ τους με βούτυρο.
  4. Βάζουμε στην άκρη των φύλλων μια κουταλιά από το μίγμα, τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα (να μην χυθούν τα υλικά μας), βάζουμε τα στρούντελ σε ταψί που το έχουμε βουτυρώσει ελαφρά, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα (20 λεπτά περίπου)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.