www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλοπούλα φλαμπέ με σάλτσα ροκφόρ


Υλικά

  • Ενα στήθος από γαλοπούλα.
  • Ενα μικρό κομμάτι λίπος από μανιάτικο σίγλκινο.
  • Ενα σφηνάκι μπράντυ 5 αστέρων.
  • 250 ml κρέμα γάλακτος.
  • 100-150 γρ. ροκφόρ (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε την γεύση)
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μερικούς κόκκους πράσινο πιπέρι.



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το στήθος της γαλοπούλας σε λεπτά φιλέτα και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε το λίπος από το σύγκλινο, το αφήνουμε να καεί για μισό περίπου λεπτό και αφαιρούμε το λίπους που μένει.
  3. Βάζουμε γρήγορα τα φιλέτα και τα αφήνουμε το πολύ 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Ρίχνουμε το μπράντυ το οποίο πρέπει να ανάψουμε.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στην οποία έχουμε διαλύσει 100 περίπου γραμμάρια ροκφόρ. (Διαλύουμε το ροκφόρ περνώντας το από σήτα μαζί με την κρέμα γάλακτος ενώ πιέζουμε).
  6. Αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια βράση ενώ τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω. Σερβίρουμε αμέσως.
  7. Για διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο. ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση μην βάλετε άνηθο, θα πικρίσει πολύ με το ροκφόρ.
Συνοδεύεται υπέροχα από ρύζι μπασμάτι με κόκκους από πράσινο πιπέρι.
Τη συνταγή συνιστά: o Στέφανος

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.