www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σπανάκι `ο γκρατέν


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 1/2 κούπα τριμμένα τυριά (γραβιέρα ή έμενταλ ή ότι σας αρέσει)
  • 5 κουταλιές βούτυο ή 1/2 κούπα λάδι
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Μπεσαμέλ



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το κόβουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Στραγγίζουμε μετά από μερικά λεπτά.
  2. Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο από το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει και με το υπόλοιπο περιχύνουμε το σπανάκι.
  3. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
  4. Βάζουμε στο ταψί ένα λεπτό στρώμα μπεσαμέλ και από πάνω πασπαλίζουμε το μισό τρυμμένο τυρί. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι, την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την φρυγανιά.
  5. Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Κρέμα μπεσαμέλ
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 4 κούπα γάλα
  • 1 κούπα φυτικό λίπος ή βούτυρο
  • 1 κούπα κεφλαλοτύρι τριμένο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα (χωρίς να βράσει)
  2. Βάζουμε το φυτ. λίπος (ή βούτυρο) στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά
  3. Μόλις λιώσει το φυτ. λίπος (ή βούτυρο) ρίχνουμε το αλεύρι. Προσοχή! Πρέπει να ανακατεύμε δυνατά αλλοιώς θα σβωλιάσει.
  4. Ρίχνουμε το γάλα (που έχουμε ήδη ζεστάνει) και ανακατεύουμε ώστε να γίνουν όλασ ένας χυλός.
  5. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ώστε να χωνευτούν μαζί με τα άλλα.
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  7. Αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά να βράσει σε χαμηλή φωτιά για να δέσει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.