Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σουχλί (κρητικός κρασομεζές)
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μπούτι μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 250 γρ. φύλλο μπακλαβά
- 250 γρ. βούτυρο
- 1/2 κιλό ντομάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Αλατοπιπερώνουμε τις μοσχαρίσιες φέτες και τις τηγανίζουμε με το βούτυρο.
- Κόβουμε το φύλλο του μπακλαβά σε κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο ένα κομμάτι κρέας, μία φέτα κεφαλογραβιέρα και μία φέτα ντομάτα.
- Διπλώνουμε πρώτα τις δύο απέναντι άκρες και μετά τις άλλες δύο, βρέχουμε λίγο το φύλλο για να κολλήσει και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί με το άνοιγμα προς τα κάτω.
- Ρίχνουμε από πάνω λίγο βούτυρο και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει το φύλλο.
|
|