Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό Μακεδονίτικο
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
- 1-2 κουταλιές βούτυρο (ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το κρέας)
- 10 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι ξηρό κρασί
- 1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι
- 1 ποτήρι του κρασιού νερό
- Κύμινο
- Πιπέρι
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία πήλινη χύτρα και σφραγίζουμε καλά το καπάκι της με ζυμάρι.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά (στο 1/2) για 2 1/2 ώρες περίπου.
- Ανοίγουμε την κατσαρόλα λίγο πριν σερβίρουμε το φαγητό και ο καθένας στο πιάτο του βάζει όσο λεμόνι χρειάζεται.
Συνοδεύει θαυμάσια ζυμαρικά και λαχανικά.
|
|