Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό με σάλτσα καρυδιού
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό μπούτι κομμένο σε κομμάτια
- 1 κούπα λάδι
- 250 γρ. ντοματάκια
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 1 κούπα άσπρο κρασί
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- 7 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 5 κουταλιές ξύδι
- Κανέλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές και το σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει και να μείνει με την σάλτσα του (αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό).
- Σάλτσα καρυδιών: Χτυπάμε την καρυδόψιχα στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα σκόρδα και το ξύδι και τα δουλεύουμε όλα μαζί.
- Ρίχνουμε στην σάλτσα καρυδιών με ένα κουτάλι το ζουμί από το κρέας ανακατεύοντας και μετά ξαναρίχνουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε το φαγητό και το σερβίρουμε με ζυμαρικά ή σκέτο σαν κρασομεζέ.
|
|