Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό κρασάτο
Υλικά
- 1 1/2 κιλό χοιρινό (ψαχνό)
- 1/2 φλιτζανάκι λευκό κρασί
- 3/4 κούπας βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός -Ερυθρός μπρούσκος
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι.
- Οταν τελειώσουμε το τηγάνισμα τα σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και στην συνέχεια το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κούπα ζεστό νερό και το σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το κρέας και να μείνει μόνο με την σάλτσα του (το ζουμί του δηλαδή) (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό).
|
|