www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φιλέτο γεμιστό με γαρίδα και πουρέ μελιτζάνας


Υλικά

  • 2 φέτες φιλέτο μοσχαρίσιο αχτύπητο (200 γρ. η μία)
  • 4 κουταλιές καλό ξύδι από κρασί
  • 2 κουταλιές ανθόμελο
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πουρέ μελιτζάνας
  • 2 γαρίδες μεγάλες ξεφλουδισμένες



Προετοιμασία

Ανακατεύουμε καλά με πιρούνι το ξίδι και το μέλι. Βουτάμε στο μίγμα τα φιλέτα και τα γυρίζουμε να πάει παντού η μαρινάτα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά.

Ετοιμασία

  1. Σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας.
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια βαθιά χαρακιά σε κάθε φιλέτο, τα γεμίζουμε με τη γαρίδα και λίγο πουρέ μελιτζάνα, κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα και τα γκρατινάρουμε στον φούρνο.
  4. Συγχρόνως σε τηγανάκι δένουμε τη σάλτσα με το ξίδι και το μέλι. (Διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με την προσωπική μας επιθυμία προσθέτοντας λίγο μέλι ή ξίδι)
  5. Σερβίρουμε τα φιλέτα σε δύο πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα τους.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.