Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλέτο γεμιστό με γαρίδα και πουρέ μελιτζάνας
Υλικά
- 2 φέτες φιλέτο μοσχαρίσιο αχτύπητο (200 γρ. η μία)
- 4 κουταλιές καλό ξύδι από κρασί
- 2 κουταλιές ανθόμελο
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πουρέ μελιτζάνας
- 2 γαρίδες μεγάλες ξεφλουδισμένες
|
|
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε καλά με πιρούνι το ξίδι και το μέλι. Βουτάμε στο μίγμα τα φιλέτα και τα γυρίζουμε να πάει παντού η μαρινάτα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά.
|
Ετοιμασία
- Σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια βαθιά χαρακιά σε κάθε φιλέτο, τα γεμίζουμε με τη γαρίδα και λίγο πουρέ μελιτζάνα, κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα και τα γκρατινάρουμε στον φούρνο.
- Συγχρόνως σε τηγανάκι δένουμε τη σάλτσα με το ξίδι και το μέλι. (Διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με την προσωπική μας επιθυμία προσθέτοντας λίγο μέλι ή ξίδι)
- Σερβίρουμε τα φιλέτα σε δύο πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα τους.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|