www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πένες με βότκα


Υλικά

  • 1/2 κιλό πέννες
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες μπέικον
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουταλιά βασιλικό φρέσκο ή ξερό
  • 1-2 πιπερίτσες καυτερές αποξηραμένες
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 1/2 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
  • 1/3 κουταλάκι αλάτι
  • Τριμμένη παρμεζάνα



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 9-10 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε μια-δυο φορές, προσθέτουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε για λίγο.
  3. Αμέσως μετά ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό και τις πιπερίτσες και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 4-5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσει η ντομάτα.
  4. Τέλος σβήνουμε με τη βότκα και μετά από 1-2 λεπτά αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  5. Σουρώνουμε τις πέννες, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα και την κρέμα γάλακτος.
  6. Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε τις πέννες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Πουλιάση

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.