Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πένες με βότκα
Υλικά
- 1/2 κιλό πέννες
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 6 φέτες μπέικον
- 2 ντομάτες
- 1 κουταλιά βασιλικό φρέσκο ή ξερό
- 1-2 πιπερίτσες καυτερές αποξηραμένες
- 1 σφηνάκι βότκα
- 1/2 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
- 1/3 κουταλάκι αλάτι
- Τριμμένη παρμεζάνα
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 9-10 λεπτά.
- Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε μια-δυο φορές, προσθέτουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε για λίγο.
- Αμέσως μετά ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό και τις πιπερίτσες και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 4-5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσει η ντομάτα.
- Τέλος σβήνουμε με τη βότκα και μετά από 1-2 λεπτά αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
- Σουρώνουμε τις πέννες, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα και την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε τις πέννες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Πουλιάση
|
|