Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό με πατάτες
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό μπούτι
- 2 κιλά πατάτες
- Σκόρδο
- Λεμόνι (προαιρετικό)
- 1 1/2 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός -Ερυθρός ημίγλυκος
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, το χαράζουμε σε αρκετά σημεία με το μαχαίρι και βάζουμε μέσα κομματάκια σκόρδου και το βάζουμε σε ένα ταψί.
- Καθαρίσουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί.
- Ρίχνουμε πάνω από το κρέας και τις πατάτες το λάδι και 1/2 κούπα νερό στο ταψί.
Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 200 βαθμούς.
- Περίπου 30 λεπτά προν γίνει το φαγητό αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ώστε να ροδοκοκκινήσει.
|
|