www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ψωμί της Εύας


Υλικά

  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλάκι σουσάμι
  • 4-5 καρύδια



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη σε μια λεκάνη και κάνουμε στο κέντρο μία λακκούβα.
  2. Σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό διαλύουμε καλά την μαγιά και το ρίχνουμε στην λακκούβα.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό κυκλικά από δεξιά προς τα αριστερά και προσθέτουμε και το άλλο ποτήρι με το νερό σιγά-σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Βάζουμε το λάδι στην παλάμη μας και πλάθουμε την ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και να κολλάει λίγο.
  5. Προσθέτουμε το σουσάμι και τα καρύδια και ρίχνουμε την ζύμη σε λαδωμένη φόρμα (πρέπει να καλύπτει το 1/3 της φόρμας).
  6. Ψήνουμε το ψωμί για 20 λεπτά στους 50 βαθμούς (για να φουσκώσει η ζύμη) και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160 βαθμούς για άλλη μία ώρα.

Τη συνταγή συνιστά: η Εύα Κ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (16)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.