Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ψωμί της Εύας
Υλικά
- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 2 φακελάκια μαγιά
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι σουσάμι
- 4-5 καρύδια
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη σε μια λεκάνη και κάνουμε στο κέντρο μία λακκούβα.
- Σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό διαλύουμε καλά την μαγιά και το ρίχνουμε στην λακκούβα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό κυκλικά από δεξιά προς τα αριστερά και προσθέτουμε και το άλλο ποτήρι με το νερό σιγά-σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Βάζουμε το λάδι στην παλάμη μας και πλάθουμε την ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και να κολλάει λίγο.
- Προσθέτουμε το σουσάμι και τα καρύδια και ρίχνουμε την ζύμη σε λαδωμένη φόρμα (πρέπει να καλύπτει το 1/3 της φόρμας).
- Ψήνουμε το ψωμί για 20 λεπτά στους 50 βαθμούς (για να φουσκώσει η ζύμη) και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160 βαθμούς για άλλη μία ώρα.
Τη συνταγή συνιστά: η Εύα Κ.
|
|