www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σούπα με ξυνόμηλα και κρουτόν


Υλικά

  • 10 ξυνόμηλα
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 1 κιλό νερό
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό άσπρο κρασί
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • Για τα κρουτόν:
    • άσπρο ψωμί κομμένο σε κύβους
    • 60 γρ. βούτυρο



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα ξυνόμηλα και κα κόβουμε σε κύβους.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού και τα μήλα, τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν πολτός ανακατεύοντας μερικές φορές.
  3. Περνάμε το μίγμα από λεπτή σίτα και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα, προσθέτουμε το κρασί και τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα.
  5. Αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη.
  6. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή και ρίχνουμε από πάνω τα τηγανισμένα ψωμάκια.
  7. Για τα κρουτόν: Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα ψωμάκια και τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να ροδίσουν.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Beurre manie
    Από: Τίνα  15 / 1 / 2003
    Ο συνδιασμός μαλακού βούτυρου με ίση ποσότητα αλευριού, 
    ονομάζεται beurre manie και είναι ένας εξαιρετικός κι εύκολος 
    τρόπος να δέσετε μια οποιαδήποτε σούπα ή σάλτσα που σας αραίωσε 
    πολύ χωρίς να σβωλιάσει. Δουλεύετε το μαλακό (όχι λιωμένο)
    βούτυρο με το αλεύρι με τα δάχτυλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και 
    φυλάτε το beurre manie στο ψυγείο κλεισμένο αεροστεγώς (το 
    βούτυρο απορροφά πολύ εύκολα τις μυρωδιές του ψυγείου) για 5 
    ημέρες ή στην κατάψυξη για πολύ καιρό. Οταν το χρειαστείτε, το 
    φέρνετε σε θερμοκρασία δωματίου και το ενσωματώνετε στην σούπα ή 
    την σάλτσα σας λίγο - λίγο μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή 
    πυκνότητα.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Beurre manie
      Από: ΑΛΙΚΗ  9 / 1 / 2007
      ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟΣ ΠΟΥΡΕΣ ΜΗΛΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΛΥΚΟ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ....
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: apati
    Από: sula  5 / 11 / 2007
    eine apati
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.