www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χταπόδι ξυδάτο


Υλικά

  • 2 κιλά χταπόδι
  • 1 1/4 κούπα ξύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 καρότο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/4 της κούπας λάδι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Τσίπουρο ή ούζο
    -Λευκός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και 1 κούπα ξύδι και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 της ώρας.
  2. Στραγγίζουμε το χταπόδι, το ξεπλένουμε, το καθαρίζουμε από τις μεμβράνες και το κόβουμε σε κομματάκια.
  3. Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα με καθαρό νερό και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το χταπόδι και το σιγοβράζουμε για άλλη 1 ώρα περίπου.
  4. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το καρότο και τα κρεμμυδάκια.
  5. Σε μία σουπιέρα ρίχνουμε το λάδι, 1/4 της κούπας ξύδι, αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το καρότο και τα κρεμμυδάκια στην σουπιέρα και στην συνέχεια τα κομμάτια του χταποδιού όσο είναι ζεστά αφού τα στραγγίσουμε.
  6. Τα αφήνουμε στην σουπιέρα για αρκετές ώρες και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.