Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σοφρίτο
Υλικά
- 6-7 φέτες μοσχαρίσιο κρέας (νουά)
- 1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί
- 1 κούπα λάδι
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- Μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
|
|
Ετοιμασία
- Αλευρώνουμε το κρέας και το τηγανίζουμε ελαφρά.
- Μόλις βγάλουμε το κρέας ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο, τον μαϊντανό, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι και μόλις τσιγαριστούν λίγο τα σβήνουμε με το κρασί.
- Σε μια κατσαρόλα ρηχή βάζουμε το κρέας, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να είναι καλυμμένο το κρέας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει.
- Σερβίρεται ζεστό με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
|
|