www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Camembert τηγανητό με σάλτσα από μύρτιλλα


Υλικά

  • 1 μικρό camembert (τυποποιημένο)
  • 1 αυγό
  • Γαλέτα τριμμένη
  • Λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 κονσέρβα κομπόστα μύρτιλλα ή άλλο φρούτο του δάσους
  • Λίγο κορν φλάουρ



Ετοιμασία

  1. Σάλτσα: Σουρώνουμε τα μύρτιλλα από το ζουμάκι τους για να μη λιώσουν με το ανακάτεμα.
  2. Βάζουμε το ζουμάκι σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και το ζεσταίνουμε.
  3. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με λίγο νερό να διαλυθεί.
  4. Οταν ο χυμός των φρούτων βράσει τον κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.
  5. Επιστρέφουμε το σκεύος στη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση για να δέσει και να διαυγάσει. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε και τα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Χτυπάμε το αυγό. Βουτάμε το τυράκι στο αυγό και μετά στη γαλέτα και το τηγανίζουμε ελαφρά κι από τις δυο μεριές να πάρει χρυσόξανθο χρώμα.
  7. Το σερβίρουμε σε πιάτο και το περιχύνουμε με την ωραία πορφυρή σάλτσα.
  8. Στολίζουμε με ένα κλωναράκι μέντα ή δυόσμο. Σερβίρουμε αμέσως και όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε.
Σημειώσεις : Ποτέ μα ποτέ δεν βγάζουμε την κρούστα από το camembert και το brie.
Δεν σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε τρίγωνο κομμάτι από μεγάλο camembert, γιατί στα πλαϊνά που δεν έχει κρούστα, θα λιώσει το τυρί και θα μείνει στο τηγάνι.
Δεν γράφω αναλογία για το κορν φλάουρ γιατί εξαρτάται από το μέγεθος της κονσέρβας.
Γενικά, δεν τη θέλουμε πολύ πηχτή τη σάλτσα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρούτο θέλετε. Εμένα μ' αρέσουν τα φρούτα με έντονο χρώμα γιατί δίνουν ωραίο οπτικό αποτέλεσμα. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και ανανά που πάει πολύ με το τυρί. Σ' αυτήν την περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε ή στη σάλτσα ολόκληρο ροζ πιπέρι που έχει πολύ εκθαμβωτικό χρώμα και καθόλου καυτερή γεύση, ή στη γαλέτα χοδροκομμένο ροζ πιπέρι.
Γενικώς αυτό είναι ένα ορεκτικό που παίρνει πολύ στόλισμα.
Αν η κονσέρβα που θα πάρετε είναι μια μικρή στρογγυλή σε μέγεθος μικρού εβαπορέ (δεν θυμάμαι τη μάρκα τώρα) φτάνει για 2 τυράκια.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.