www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κινέζικο τηγανητό ρύζι με γαρίδες και ανανά για 2


Υλικά

  • 1/2 ανανά φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 12 γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλιά ηλιέλαιο
  • 20 γρ. αρακά
  • 20 γρ. μανιτάρια
  • 20 γρ. καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. ρύζι ατμού, κρύο
  • 2 αβγά



Προετοιμασία

Ετοιμάζουμε το ρύζι πολύ νωρίτερα ή από την προηγούμενη γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν θα το τηγανίσουμε.

Ετοιμασία

  1. Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι σε γουόκ (ή σε αντικολλητικό τηγάνι) το ζεσταίνουμε καλά, μισοψήνουμε τις γαρίδες και τις βγάζουμε.
  2. Σκουπίζουμε το γουόκ, το ξαναβάζουμε στη φωτιά, ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε και όταν γίνουν σαν μισοψημένη ομελέτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τέλος τις γαρίδες.
  4. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν όλα τα υλικά. Οταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τον ανανά και ανακατεύουμε μερικές φορές να ψηθεί ελαφρά (προσθέτουμε πάντα τον ανανά τελευταίο γιατί δεν πρέπει να παραψηθεί).
  5. Σερβίρουμε μέσα στη φλούδα του μισού ανανά.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.