www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κόκκινη πιπεριά γεμιστή με λαχανικά και νουτλς


Υλικά

  • 1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
  • 50 γρ. νουντλς
  • 100 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή αποξηραμένα
  • 100 γρ. φύτρα φασολιού
  • 100 γρ. μπαμπού
  • 100 γρ. κουνουπίδι
  • 100 γρ. καρότο
  • 100 γρ. αρακά
  • Λίγο σησαμέλαιο
  • Λίγο ξίδι μπαλσάμικο
  • Λίγο σουσάμι



Προετοιμασία

  1. Ψήνουμε την πιπεριά στη σχάρα ή στο φούρνο, σε δυνατή φωτιά να μαυρίσει, την βουτάμε γρήγορα στο κρύο νερό, την ξεφλουδίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Μουλιάζουμε τα νουντλς σε νερό για 10 λεπτά περίπου (Τα νουντλς δεν βράζονται αλλά τηγανίζονται ή μουλιάζουν για λίγα λεπτά σε χλιαρό νερό).
  3. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα νούντλς και ανακατεύουμε να σοταριστούν ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε λίγο σησαμέλαιο, σβήνουμε με λίγο ξύδι μπαλσάμικο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  5. Αφού κρυώσουν λίγο, κόβουμε το καπάκι της πιπεριάς, αφαιρούμε τους σπόρους και την γεμίζουμε αφού τη στήσουμε σχεδόν όρθια.
  6. Γαρνίρουμε με το καπάκι της, λίγα από τα λαχανικά της γέμισης και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων και σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή.

Ετοιμασία


Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.