Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρεπότουρτα
Υλικά
- 4-5 φύλλα κρέπας
- Μαρούλι
- Λάχανο
- Καρότο
- Τυρί του τοστ
- Ζαμπόν
- Ντομάτα
- 1 αυγό βρασμένο
- Μαγιονέζα
|
|
Ετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, το τυρί και το ζαμπόν.
- Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε 1 φύλλο κρέπας, το αλείφουμε με μαγιονέζα
για να στερεωθούν τα υλικά μας, τοποθετούμε την γέμιση από ψιλοκομμένο
μαρούλι, λάχανο, τυρί, ζαμπόν, ντομάτα, καρότο και λίγο από το
αυγό που το έχουμε κόψει και αυτό σε κομματάκια.
- Το ίδιο συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Στο τελευταίο φύλλο κρέπας αλείφουμε μόνο με μαγιονέζα καλά-καλά γύρω
γύρω την κρεπότουρτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρότο.
- Αν θέλουμε μπορούμε να την διακοσμήσουμε είτε με φύλλο ντομάτας κομμένο σαν
τριαντάφυλλο είτε με αγγουράκι.
- Αλλη παραλλαγή είναι να βάλουμε επιπλέον και τόνο (eμένα δεν μου
αρέσει τόνος και ζαμπόν μαζί).
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη από τα Χανιά
|
|