www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αστακός με κρεμμυδάκια


Υλικά

  • 1 αστακός περίπου 2 κιλά
  • 40 κρεμμυδάκια
  • Μαϊντανό
  • Ανηθο
  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -σαμπάνια
    -λευκός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ξύδι και τον αστακό και τον αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Μετά τον βγάζουμε από την κατσαρόλα, βγάζουμε τα κόκαλα και τον κόβουμε σε φέτες.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία κούπα από το νερό που βράσαμε τον αστακό και ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το λάδι και τον άνηθο και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου.
  3. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη βάζουμε από πάνω τις φέτες του αστακού και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις ακόμη.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.